SiNTLUCAS BOXTEL

Styling

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

Student Robin
OPLEIDING IN HET KORT

Als stylist beheers je de kunst om mensen te inspireren en verleiden met ruimtes en beelden.

Bezoek onze open dag

Styling

De set van je favoriete Netflix-serie of een fotoshoot voor een modereportage, de wereld van styling is heel breed. Als stylist vertaal je de identiteit van een merk of product naar een visuele presentatie. Je realiseert een sfeer en beleving voor commerciële of entertainment doeleinden. Iedere keer weer creëer jij het perfecte plaatje.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Ruimtelijk vormgever

Crebonummer opleiding: 25212

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten.

Wat doe ik?

Je doet eerst onderzoek naar de doelgroep en het merk waarvoor je werkt. Ook verdiep je je in de laatste trends en stijlen. Je bedenkt een idee en concept en vanuit daar maak je een ontwerp en moodboard dat jouw ideeën laat zien. Vervolgens verzamel je decoratieve elementen of maak je zelf props om tot een passend beeld te komen. Werk je voor een winkelketen dan behoren ook schappenplannen en de signing tot jouw werkzaamheden. Om de aandacht naar een etalage te trekken zijn een lichtplan en media-uitingen noodzakelijk. Verzorg je de styling van events, dan zorg je met beeld, geluid en misschien wel geuren voor een totaalbeleving. Tot slot maak je een draaiboek en bijvoorbeeld plattegronden(deze horen bij je ontwerp) en een shoplist/callsheet om de hele productie vlot te laten verlopen.

Wat maak ik?

Als fotostylist houd je je bezig met editorial styling, fashionstyling, productstyling, foodstyling of setdressing. Een visual merchandiser richt zich op de hele winkelpresentatie en een etaleur specifiek op etalages en de presentaties in de winkel. Als eventstylist kun je denken aan pop-up events, bruiloften of bijvoorbeeld bedrijfsevenementen.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als compositie- en kleurenleer, materialenleer, concepting, communicatie, fotografie en programma’s als Sketch-up.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je hebt oog voor vorm, stijl en presentatie en weet hiermee een beleving te creëren die de doelgroep aanspreekt. Natuurlijk is ook ruimtelijk inzicht noodzakelijk en heb je gevoel voor communicatie en commercie. Daarnaast ben je creatief in het gebruik van materialen om props en decoratieve elementen te maken. Het volgen van trends is jouw tweede natuur en je kunt deze vertalen naar verschillende stijlen. Tot slot ben je goed in plannen en organiseren.

Wat kan ik na SintLucas?

Stylisten zijn werkzaam voor de reclame-, winkel-, mode- en interieurbranche. Je kunt aan de slag bij grote winkelbedrijven of webshops, magazines, mediabedrijven of bijvoorbeeld eventbureaus. Ook zijn er gespecialiseerde stylingbureaus en werken veel stylisten zelfstandig op freelance basis.

Wil je doorstuderen, dan zijn er mogelijkheden bij diverse kunstacademies of andere hbo-opleidingen: International lifestyle studies bij Fontys Hogescholen, Willem de Kooning Academie, Artemis (Hogeschool voor styling), Amsterdam Fashion Institute (AMFI) of de Vogue Academ