SintLucas vmbo

2D opdracht: maak van een voorwerp een voertuig

Tweedejaars vmbo-leerlingen kregen bij het vak 2D een interessante opdracht en gebruikten hiervoor hun eigen fantasie.

Het eindresultaat!

Tweedejaars vmbo-leerlingen kregen bij het vak 2D de opdracht om een voorwerp met interessante vormen te kiezen, dit voorwerp te fotograferen en daarna te ontleden tot de basisvormen. Daarna mochten de leerlingen hun fantasie aanzetten om het voorwerp te transformeren naar een voertuig.  In het voertuig moesten de hoofdlijnen van het originele voorwerp zichtbaar blijven. De leerlingen denken bij deze opdracht ook zelf na over de aandrijving, plaats van de bestuurder en het uiterlijk van het voertuig

Senne Dams is aan de slag gegaan met een strijkijzer. Senne: “Ik wilde graag iets gebruiken waarvan ik dacht dat niet veel andere leerlingen dit zouden gebruiken.” Van een strijkijzer heeft Senne een ruimteschip gemaakt. “Ik heb voor een ruimteschip gekozen, omdat ik dan niet gebonden ben aan bepaalde vormen.” Om inspiratie voor het ruimteschip op te doen heeft Senne de film Star Wars gekeken. Daarna is ze begonnen met het tekenen van de basisvormen van het strijkijzer. De laatste stap was het tekenen van de details. Hieronder zie je de stappen die Senne heeft genomen om tot haar eindresultaat te komen!

Yoah van de Ven heeft als voorwerp een tang uitgekozen en deze omgezet naar een draak. Yoah: “Toen ik de opdracht kreeg ben ging op zoek naar een voorwerp en ik zag een tang liggen. Ik vond dit best wel op een draak lijken en toen ben ik hiermee aan de slag gegaan! Ik wilde eerst een realistische draak maken met alleen een kop, maar daarna heb ik toch besloten om een cartoondraak te maken met twee hoofden. Op de achtergrond heb ik het woord draak in het Chinees geschreven.”  Bewonder op de onderstaande foto’s het eindresultaat.

Yoah van de ven - vmbo - opdracht voertuigen

Van USB-stick naar ruimteschip!

Morris van Abbe heeft ook een ruimteschip gemaakt. Maar dan vanuit de vorm van een USB-stick. Morris: “Ik heb eerst een schaduwtekening en daarna een lijntekening gemaakt. In mijn laatste tekening heb ik het ruimteschip helemaal uitgewerkt. De USB-poort is een straalmotor geworden.”