SiNTLUCAS EINDHOVEN

Game art & animatie

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

SiNT_OPL_Game-Art-en-Animatie-Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

De game artist is de ontwerper die ervoor zorgt dat de characters en de spelomgeving er fantastisch uit komen te zien.

Piloten trainen in een vluchtsimulator. Of op wereldniveau voetballen in FIFA… De game-industrie groeit. Naast entertainmentgames worden er steeds meer serious games ontwikkeld voor bijvoorbeeld de medische wereld of het onderwijs. Als game artist & animator speel je een belangrijke rol in het vormgeven van games.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Game art & animatie

Je leert handmatig en digitaal tekenen en je werkt creaties tot in detail uit. En je werkt met verschillende softwareprogramma’s.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgever

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je wordt opgeleid tot game artist die samen met developers games ontwikkelt voor computers, consoles, smartphones of bijvoorbeeld social media. Als eerste wordt het spelidee ontwikkeld. De game artist maakt al het visuele dat binnen een game te zien is. Bijvoorbeeld de karakters, landschappen, gebouwen en de knoppen. Je begint met het uitwerken van je ideeën op papier. Vervolgens ga je aan de slag op de computer om je 2D tekening in 3D te modeleren. Ook leer je animatietechnieken om een aantrekkelijk beeld te creëren. Bij grote games werk je meestal aan onderdelen, bij kleine games hou je je met de totale vormgeving bezig. De opleiding Game art & animatie is dus veel meer dan alleen het maken van mooie tekeningen

Wat maak ik?

Entertainment en serious games, 2D- en 3D-animaties, illustraties, virtual en augmented reality toepassingen en architectuur.

Welke vakken krijg ik?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als 2D Game art, waar je leert digitaal te tekenen en texturing, animatie, video, Maya, 3DS Max, Unity, Unreal engine 4 en Adobe softwaretraining zoals Photoshop.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Als game artist moet je je goed kunnen inleven in de doelgroep voor wie de game is bedoeld. Je weet een verhaallijn goed uit te werken met de juiste timing en oog voor detail. Uiteraard heb je gevoel voor vorm en stijl en kun je goed vormgeven zoals tekenen en 3d modeleren. Een game maak je niet in je eentje, het is dus ook belangrijk dat je een teamplayer bent.

Wat kan ik na SintLucas?

Na de opleiding is de game industrie in binnen- en buitenland jouw speelveld. Of je gaat aan de slag bij mediabureaus die wat breder georiënteerd zijn. Ook kun je doorstuderen aan een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld Game design aan de HKU in Utrecht of de Breda University f Applied Sciences,  Illustratie|Animatie aan AKV St. Joost of opleidingen op het gebied van ict & mediadesign.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Nikya ging doen na SintLucas.